Kategorije

ZA MOŠKE

ZA ŽENSKE

SPLOŠNO ZDRAVJE

FEROMONI

EROTIČNA TRGOVINA


Povezave

Naravna Lekarna na FaceBooku

ŠENTJANŽEVKA (St John's wort) - PROTI STRESU IN DEPRESIJI

Šentjanževka, ki jo poznamo jo tudi pod imeni Hypericum, Amber in Klamath weed, je močno pridobila na slovesu v zadnjem času, ko so odkrili njene antidepresivne lastnosti. Poleg tega pa je bila že stoletja uporabljana kot zdravilna rastlina z odličnimi zaščitnimi kvalitetami.

Šentjanževka (St. John's Wort) izjemno izboljšuje počutje in zelo pomaga v primerih manjše depresije. Uporablja se tudi pri blaženju predmenstrualnega sindroma. Vseeno pa je manj učinkovita v primerih hujših oblik depresij ali motenj, povezanih z ostalimi psihičnimi težavami.

Vsaka steklenička vsebuje 90 kapsul (vzemite 1-2 na dan)

Izberite količino:

Kakšen je odmerek?
V primerih blage depresije vzemite 1-2 kapsuli St John's Wort dnevno. Čeprav so rezultati opazni že po 1 uri od zaužitja, vam za maksimalno učinkovitost predlagamo vsaj dvo-mesečno jemanje kapsul. V primeru hujših oblik depresije se pred uporabo posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Kako deluje St John's Wort proti depresiji?
St John’s Wort ima izredne antidepresivne lastnosti. Ta lastnost je posledica inhibicije monoaminih oksidov (MAO), s čimer se zviša stopnja nevrotransmiterjev za ugodje v centralnem živčnem sistemu. Raziskave kažejo, da je za to delovanje odgovornih več mehanizmov. Antidepresivni učinki izdelka St John’s Wort se kažejo zaradi njegove fotosintezibilne funkcije. Znano je, da svetloba, oziroma pomanjkanje le-te, igra pomembno vlogo pri nekaterih primerih depresije. Dokazano je, da šentjanževka zmanjšuje stopnjo svetlobe, ki je potrebna za terapevtski učinek ter da ima že navadna dnevna svetloba lahko enak učinek kot intenzivne svetlobne terapije, če jo le kombiniramo z izdelkom St John's Wort. Študije kažejo, da ima na proti-depresijsko delovanje vpliv tudi učinek hipericina na izločanje melatonina, ki ga prav tako povzroča šentjanževka.

Ostali mehanizmi, ki so povezani z antidepresivnimi aktivnostmi, so: inhibicija catechol-o-methyltransferase, ki razgradi catecholamines (npr. adrenalin in noradrenalin), modulacija receptorjev serotinina, zmanjšanje interleukin-6 (mediator vnetja, ki prav tako igra vlogo pri depresiji).

Ima St John's Wort še kakšne druge blagodejne učinke?
Šentjanževka, ki jo najdemo v izdelku St John’s Wort, kaže tudi izredne antibakterijske aktivnosti proti številnim bakterijam, kot so: staphylococcus aureus, proteus vulgaris, E. coli in Pseudomonas aeruginosa. Prav tako pa deluje tudi proti vnetju, izboljšuje počutje in pospeši celjenje ran.

Ima izdelek kakšne stranske učinke?
St. John’s Wort lahko povzroči preobčutljivost na svetlobo pri nekaterih posameznikih. Izdelka ne smete v kombinaciji z nekaterimi zdravili na recept proti depresiji ali psihičnim motnjam, prav tako pa lahko vpliva na delovanje kontracepcijskih tablet (lahko povzroči menstrualno krvavljenj)e. Prav tako obstajajo primeri, ko so ženske, ki so jemale kontracepcijske tablete, zanosile ob jemanju izdelka St. John's wort. St john wort ne smete uporabljati konstantno več kot 3 mesece.

Kakšne so sestavine?
Vsaka kapsula vsebuje ekstrakt šentjanževke v razmerju 20:1, standardiziran 0.3% Hypericin (kar je ekvivalentno 6000mg posušenega zelišča).

Mnenja strank

“…Ne samo, da sem z uporabo Naturamax-a zvečal velikost penisa za 2 cm, tudi moje erekcije so trše in seks daljši. Naturamax bi priporočil vsakemu moškemu, ki želi kar najboljšo predstavo v postelji.”

Gorazd - Ljubljana (23)

“…Enostavno ne morem verjeti, kako močno se mi je zvečala proizvodnja sperme, odkar uporabljam Spermomax. Sedaj dosežem tudi do 6 izlivov naenkrat in moja žena zares uživa, ko začnem. Prav tako imam večji libido in erekcije - kot da bi bil spet star 18 let.”

Janez - Kranj (40)