Vzemite si čas zase

14 maja, 2013 urednistvo NasvetiRaznoZdravjeŽivljenjski slog

Ste tudi vam dogaja, da si ob napornih vsakdanjikih enostavno ne morete vzeti niti minute časa zase? 

Imamo nekaj nasvetov, kako si napolniti baterije med delovnim tednom, ko smo obremenjeni s službo, vzgajanjem otrok, vzdrževanjem doma in drugimi aktivnostmi, katerim se ne moremo izogniti.Girl reading book

  • Ko pridete domov iz službe, ne hitite takoj pripravljat kosila, ampak raje lezite v posteljo, zagrnite zavese in se za pol ure podajte v spanec. Dobili boste energijo, ki jo boste potrebovali za preostanek dneva.
  • Ste obsedeni s čistočo? Verjetno niste edini. Pa je vendar res potrebno, da je vaš dom vsak dan videti brezhibno? Namesto, da se lotite pomivanja oken ali loščenja tal, se pojdite na travnik igrat s svojimi otroci ali pa v roke vzemite dobro knjigo in se sporostite na ležalniku. Nihče ne bo opazil, da okna niso pomita in da tla niso zloščena, vi pa se boste lahko sprostili.

relax2

  • Ne veste več, kakšna glasba vam je sploh všeč? Kdaj ste nazadnje poslušali svojo najljubšo zgoščenko? Glasba je odlično razvedrilo, ki vas obenem sprosti in vam da nove energije.
  • Kateri je vaš najljubši hobi? Morda slikanje, rolanje, kolesarjenje, ukvarjanje z jogo ali fotografiranje narave? Skranji čas, da ga ponovno odkrijete. Hobiji so tisto, česar se veselimo izven službe, kar nas dopolnjuje in osrečuje.
  • Ob večerih in vikendih poskusite pobegniti proč od mobitelov, televizije in računalnikov. Raje se sprostite v peneči kopeli, pojdite na masažo ali na kavico s prijatelji.

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/